Am gasit un link foarte interesant sper sa va placa DESENATORII

6/10/07

Un nou nume pe lista de achizitii a Stelei

Luni, 04 Iunie 2007, ora 23:03
autor : Alexandru Bunaciu (contacteaza autorul)

Steaua Bucuresti s-a orientat pe un jucator argentinian care a jucat in 2000 la Real Madrid si care va fi liber de contract din aceasta vara.


Conform TVR1, Steaua a pus ochii pe un nou jucator: Zarate! Rolando Zarate s-a nascut in Haedo (Argentina), in 6 august 1978 si poate fi folosit pe postul de mijlocas ofensiv.

Junioratul l-a facut la echipa care a activat cel mai mult pana acum: Vélez Sársfield.

La echipa nationala a jucat de doua ori intr-un amical cu Mexic in 2005 si unul oficial cu Bolovia in prelimariile Campionatului Mondial din 2006.

Palmaresul lui Zarate:
1997-1998 Vélez Sársfield
1998 Terrassa
1999-2000 Vélez Sársfield
2000 Real Madrid (1 gol)
2000-2001 Vélez Sársfield
2001 Real Murcia (6 goluri)
2001-2002 Ciudad de Murcia
2002-2003 Livingston
2004 Al-Ittihad
2004-2006 Vélez Sársfield
2006-2006 UANL Tigres
2006-prezent CF Monterrey


Alt articol: Steaua vrea doi jucatori din Polonia

Iliescu, Băsescu, Paşcu, Talpeş şi Medar – complici ai CIA în scandalul închisorilor secrete
de Bogdan MUNTEANU | 09 IUNIE 2007

„Agenţi secreţi şi oficiali de rang înalt care aveau informaţii de primă mână despre acţiunile CIA pe teritoriul României” sunt sursele care i-au permis raportorului Dick Marty de la Consiliul Europei să întocmească lista de suspecţi

Iliescu, Băsescu, Paşcu, Talpeş şi Medar – complici ai CIA în scandalul închisorilor secrete

Închisorile secrete ale CIA au existat într-adevăr în România între 2003 şi 2005, iar fostul preşedinte Ion Iliescu şi actualul preşedinte Traian Băsescu erau informaţi direct de existenţa lor, deşi acestea erau numai „păzite” de militari români, dar controlate în totalitate de agenţi americani. Actualul şi fostul şef de stat „au ştiut, au autorizat şi sunt răspunzători pentru rolul României în operaţiunile CIA de detenţie secretă pe teritoriul românesc între 2003 şi 2005”, afirmă într-un nou raport, publicat ieri la Strasbourg, raportorul Consiliului Europei (CoE), senatorul elveţian Dick Marty. După 18 luni de investigaţii, începute în noiembrie 2005, şi mai multe rapoarte intermediare în care nu a reuşit să indice decât „probe circumstanţiale” (practic, reproduceri după articole de ziar şi rapoarte ale unor ONG-uri internaţionale), fostul procuror elveţian nominalizează un cerc de cinci suspecţi din România şi le descrie pe scurt rolul lor în colaborarea cu CIA.

Pe lângă Iliescu şi Băsescu, care erau permanent informaţi despre acţiunile CIA din ţara noastră, raportorul CoE îi menţionează şi pe cei care s-au ocupat efectiv de ascunderea activităţii agenţiei americane. Astfel, Ioan Talpeş (fostul consilier prezidenţial privind securitatea naţională al lui Iliescu), Ioan Mircea Paşcu (fostul ministru al Apărării) şi Sergiu Tudor Medar (fostul şef al Direcţiei de Informaţii şi Reprezentare Militară şi fost consilier pe probleme de securitate naţională al lui Băsescu) au ascuns parteneriatul cu CIA de alţi membri din CSAT sau din structurile subordonate care „nu aveau nevoie să ştie”. „Pe baza acestui criteriu, majoritatea demnitarilor civili din Guvernul României erau excluşi de la complicitate la momentul respectiv. De asemenea, directorii serviciilor de informaţii civile SRI şi SIE nu erau informaţi despre detaliile operaţionale”, se arată în raport.Sursele anonime citate de Marty, dar chestionate direct de anchetatorii CoE, constau în „agenţi secreţi civili şi militari, reprezentaţi ai statului şi ai autorităţilor municipale şi oficiali de rang înalt care aveau informaţii de primă mână despre activitatea CIA pe teritoriul României”. Toţi aceştia i-au permis senatorului elveţian să conchidă că cei cinci suspecţi „au scurtcircuitat mecanismele clasice ale răspunderii democratice”. Potrivit raportului CoE, o sursă a lui Marty a sugerat că Ioan Talpeş a fost cel care a iniţiat ideea de a pune teritoriul românesc la dispoziţia agenţiilor SUA implicate în războiul împotriva terorismului”. În privinţa lui Sergiu Medar, se menţionează că el a fost elementul de legătură dintre administraţia preşedintelui Iliescu şi cea a preşedintelui Băsescu şi, în urma celor şapte ani în care a fost ataşat militar la Washington, „a dobândit o încredere fără dubii în cercurile militare ale SUA şi NATO”.

Alte surse din serviciile secrete româneşti i-au permis lui Marty să afirme că România a găzduit deţinuţi ai CIA „de mai mică importanţă” decât cei găzduiţi de Polonia, capturaţi pe câmpurile de luptă din Afganistan şi Irak. „Închisoarea secretă” de la baza Mihail Kogălniceau era păzită de trupe române, care acordau numai sprijin logistic americanilor. Românii nu ştiau când vin şi când pleacă deţinuţii, nici dacă erau torturaţi. Totuşi, cei implicaţi în mascarea activităţilor CIA au povestit că erau mândri să asiste SUA, „nu doar dintr-un sentiment proamerican, ci pentru că au simţit că ceea ce fac este în interesul României”. Cei care au colaborat cu CIA (şi, acum, cu investigatorii CoE!) au confirmat că li s-au recunoscut contribuţiile individuale la războiul antiterorist, s-au întâlnit cu figuri-cheie din administraţia Bush, în SUA şi în România, şi au fost invitaţi la sediul CIA din Langley (Virginia), unde au primit decoraţii. „Cel puţin un grup de delegaţi la nivel înalt a primit mulţumiri personale de la preşedintele Bush în Biroul Oval”, scrie Marty.

Drepturi de autor :

http://www.gandul.info/iliescu-basescu-pascu-talpes-medar-complici-cia-scandalul-inchis.html?3927;329655